top of page
  • mindpark

Marta Dömöková


Lektorka mindfulness a autorka blogu Mindfulness na každý deň








Vyštudovaná učiteľka so špecializáciou na anglický jazyk a literatúru. Dlhoročné skúsenosti z pôsobenia v oblasti zahraničných vzťahov, štátnej správy a miestnej samosprávy. V súčasnosti učiteľka angličtiny v súkromnej jazykovej škole a lektorka mindfulness.


  • Absolvovala certifikovaný 1,5 ročný lektorský tréning Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) na Institute for Mindfulness-Based Approaches (IMA) v Berlíne.

  • Som absolventka 8-týždňového programu Mindfulness Based Stress Reduction (Mindful), 7-týždňového programu The Power of Awareness Training (Jack Kornfield and Tara Brach), 7-dňového meditačného ústrania (Present Mind School of Mindfulness) a ďalších vzdelávacích aktivít v tejto oblasti.


V rámci lektorského tréningu MBSR mám od roku 2018 potrebnú prax a skúsenosti s vedením meditácií a výučbou mindfulness techník s jednotlivcami aj v skupinách.


Vzdelávala som sa aj v procesorientovanej psychológii so zameraním na telo vo vzťahoch, vnútornú autoritu ako navigáciu v živote a vedomé riešenie konfliktov.


Ako dieťa a tínedžerka som sa venovala bojovým umeniam, chodila som na karate, taekwondo a džudo. Odtiaľ zrejme vychádza aj môj záujem o východné učenia. Prvú meditáciu som absolvovala v šestnástich, keď som žila s rodičmi v Japonsku.


S modernou sekulárnou podobou mindfulness som sa zoznámila pred šiestimi rokmi, keď som mala problémy súvisiace s dlhodobým stresom a pracovným preťažením. Pomohli mi techniky mindfulness, vďaka ktorým som pokojnejšia aj v stresujúcich situáciách, mám kvalitnejší spánok, dokážem sa viac sústrediť, som zdravšia a pociťujem v živote viac radosti.


Od roku 2009 sa venujem tiež joge, ktorá mi pomáha byť viac v kontakte so sebou. Preto som rada, že súčasťou programu MBSR sú cvičenia všímavého pohybu na základe jogy.


Moje vlastné pozitívne skúsenosti s mindfulness viedli k môjmu rozhodnutiu venovať sa mindfulness aj profesionálne a pomáhať ľuďom byť viac v pohode a menej v strese. Od roku 2018 píšem na túto tému blog na stránke www.mindfulnessnakazdyden.sk a snažím sa zvýšiť povedomie o mindfulness aj prostredníctvom facebookovej stránky.

 
bottom of page